Тест – Имаш ли нужда от освобождение?

Тест –  Имаш ли нужда от освобождение?

с пастор Пламен Петров:

Видео: http://bibliata.tv/video/248815859ff10a2/%D0%A2%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%98%D0%BC%D0%B0%D1%88-%D0%BB%D0%B8-%D0%BD%D1%83%D0%B6%D0%B4%D0%B0-%D0%BE%D1%82 %D0%9E%D1%81%D0%B2%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D0%B6%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5

   Днес ще се занимаваме с нещо много важно! – ще направим един тест, който се нарича „Имам ли нечист дух в себе си?” Наистина доста предизвикателно звучи, но понякога трябва да погледнем истината в очите. Затова е хубаво да го направим, разбира се който вярва в това. Който не вярва няма да го направи и не е задължен да го направи.

   Сега, целта каква е? – целта е, да обърнем внимание, да се алармираме, ако евентуално имаме такъв проблем. Защото понякога човек не си дава сметка от къде му идват проблемите. Започва да обвинява себе си, да се упреква, да се осъжда, и т.н., дори някои хора стигат дори до самоубийство поради това, че не могат да намерят решение. А не си дават сметка, че вътре в крепостта има някой, който те предава, някой, който работи против тебе. Може да е в твоя ум, може да е в сърцето ти, може да е някъде в тялото ти. Това не означава, че нямаш Святия Дух в себе си, Святият Дух е в духа на човека. Става въпрос за душевни проблеми –в областта на душата и тялото. Нечистият дух не може в духа след като ти си новороден християнин, но може да действа в областта на душата.

   Сега искам да обърна внимание на този тест – това са 21 въпроса, на които вие сами трябва да си отговорите. Те не са за мен, те са за вас. Те са за вас да си дадете сметка за вашето състояние, и да потърсите служение и църква, където евентуално да бъдете освободени, ако имате такъв проблем. Могат да възникнат много въпроси, като например: Къде да я намеря тази църква? Вие знаете, че има криза по отношение на пълното евангелие и в момента ситуацията е такава, че повече се говори и по-малко се действа, за разлика от това, което Христос е правел. Той е проповядвал, поучавали действал – изцелявал и освобождавал. Това е част от евангелието и ние трябва да го вършим.

   Но преди да отидеш да потърсиш помощ, ти трябва да осъзнаеш, че се нуждаеш от такава помощ. Защото мнозина не го осъзнават. И това го правим с цел да се осъзнае проблема.

   Може да имате три отговора на тоз въпрос:

  1.  никога – Н
  2.  в миналото -М
  3.  сега – С

   И така, това са 21 точки (разбира се това не е някакъв закон), това е просто да се обърне внимание за вашето вътрешно духовно състояние. Затова трябва да се провери, и ако имаш проблем, да потърсиш освобождение. И да заповядаш на този дух да те напусне в името на Исус. Ако няма такъв дух, просто нищо няма да стане, но ако има той може да излезе и да се освободиш. 

Тест:

Въпроси:

1.   Понякога проявявам ли некотролируеми изблици на гняв и насилие?

В един момент се разгневяваш, губиш контрол – какво казва Библията: „Човек, който не владее духа си е като съборен град без стени”. Значи всеки може да влиза вътре. Това също може да отвори врата на врага.

Отговаряш с „никога” – Н ; „в миналото” – М ; и „сега” – С. Ако го имаш „сега”, това е най-лошия вариант. Ако от тези 21 точки имаш 2-3 „С” не е такъв проблем, но ако повече точки са „С”, имаш проблем и трябва да потърсиш освобождение. Господ освобождава онези, които отчаяно търсят освобождението, защото който е жаден, на него ще му се даде да пие.

2.   Опитвал ли си да участваш в две или повече форми на окулт?

Окулт в различните му форми, напр. кристални топки, екстрасенси, викане на духове, гледане на карти, на кафе и т. н. Така че участвал ли си или опитвал ли си се да участваш?

   3.   Бил ли си сексуално насилван/а – изнасилване, кръвосмешение от роднини, сексуален тормоз?

   4.   Проявявал ли си някога поведение, което е несъвместимо с твоята нормална личност?

В един миг се променяш и ставаш друг човек. Това може да не бъде само ти да се променяш и ставаш друг човек, а друг дух се проявява и започва да измества тебе и започва да действа чрез тебе, чрез твоето тяло. Това можеш да го разбереш по реакцията на хората около тебе: „Какво става с тебе, ти не приличаш на себе си?”

   5.   Употребяваш ли алкохол или наркотици, за да избягаш от болезнения опит в миналото? – емоционални рани, болки, съкрушен дух – неща, които в миналото си преживявал

Това може да е било в миналото, но може да е в ситуация на пасивност и в един определен момент да се прояви. Затова трябва да се обърне внимание на това, разбира се не трябва пък и прекалено много да си въобразяваш и внушаваш. Това идва от стиха „ Никакво проклятие не идва без причина”. Затова трябва да се види причината за това.

   6.   Предаваш ли се на развратни и незаконни действия, противно на твоите привични ценности?

Пример ще дам: Например жена, момиче, момче или мъж, който има високи морални ценности и вярва в Бог, обаче понякога или редовно не издържа и влиза в интернет или другаде и гледа филми нечисти и почва  спонтанно да върши такива неща, които по принцип мрази. И това продължава и все се мразиш, и все изповядваш, и все не можеш да устоиш в това нещо и се чудиш, до кога ще продължава. В такъв случай може да имаш „дух на порнография”, „сладострастия” и др. подобни.

   7. Някога планирал ли си или опитвал ли си да се самоубиеш?

Мисли за самоубийство, или някои дори са правили опити… Имало ли е нещо подобно при теб? Защото знаете, че крадецът и убиецът и разрушителят сатана – той иска да убие… Един от днешните му методи да накара хората сами себе си да убият.

   8.   Заливан ли си понякога от чувство на тежка депресия и безнадежност? 

Например два-три дена или вечерно време и сутрин се събуждаш потиснат/а и т.н.

   9.   Злоупотребяваш ли със себе си по някакъв начин от типа на анорексия, болиния, нарязване, самоосакатяване?

   10.   Преживявал ли си травма, която да е променила живота ти и още не си се възстановил? 

Нечистите духове са много подли и те използват най-слабите моменти от живота на човека, за да влязат в човека. Тези моменти могат да бъдат още от утробата на майката, когато майката отхвърля детето, защото не иска да има детето по някаква причина; или ражда се детето, бащата не го иска защото е момиче, пък той иска момче, или нещо подобно. Или някаква друга травма в ранното ти детство, например някой роднина да те е насилвал, или нещо да ти направи и от това е влязла омраза в тебе, било то отчаяние или отхвърляне. Или мъже са насилили някой жена и тя оттогава не ще да мисли за мъже. Изобщо преживявал ли си такава травма? – може да е автомобилна катастрофа също.

   11.   Знаеш ли някой от твоите предци да е извършил убийство, самоубийство или сексуално извращение? 

  Тука се говори вече за наследствени проклятия – някои от твоите предци.

Имаше случай, в който едно момиче беше много претоварено и причините бяха две: Едната е, че човек от рода й беше извършил убийство по скришен начин и второ: това, че бабата се беше занимавала с магьосничество. Така че наследствените неща оказват влияние, както в Изход 20 глава може да видите, че проклятието се движи до трето – четвърто поколение, но понякога не се спира до там, може да бъде повече поколения. Затова трябва да се изчисти чрез отричане.

   12.   Чуваш ли гласове, които ти казват да извършиш незаконни действия похулване на Бога особено, хули срещу Бога, мръсни неща, отдаване на развратни действия? Това означава, че има някой в главата ти.

   13.   Поискал ли си от сатана да вземе живота ти в замяна на нещо друго?   Изобщо искал ли си нещо от сатана? Правил ли си някакъв договор с него?

   14.   Живееш ли живот на страх, който води до параноя или фобии?

Страх от преследване, например страх от кучета, страх от държавна сигурност и т.н.

   15.   Преживял ли си физическа или емоционална злоупотреба от твоите биологични родители?

   16.   Бил ли си физически или емоционално изоставен или отхвърлен  от някой от биологичните ти родители? 

   17.   Чувствал ли си повтарящи се моменти на отхвърляне или депресия, които те правят неспособен за някои неща (парализират те)?

   18.   Имал ли си едни и същи провали в важни взаимоотношения?  

Стигаш до едно положение и в един момент всичко рухва, като че ли се въртиш в един кръг. Провал във взаимоотношенията – това е признак не само за нечист дух, но и за проклятие.

  19.   Пропускал ли си да преживееш доверие и трайна любов в значими взаимоотношения с човек.

   Това е подобно на предишното, просто се разрушава, защото знаете, че крадецът идва да разруши – да разрушава взаимоотношения.

   20.   Имаш ли сериозни здравословни или финансови проблеми? 

Човек може да мине през финансови проблеми, може да мине и през здравословни. Обаче, когато това са постоянни, хронични, вече това говори за наличие на някакво проклятие в живота ти.

   21.  Имаш ли значителни пречки в молитвата, хвалението, четенето на Библията и посещаването на църква? 

   Бях например в една домашна църква и се молих за две сестри и едната започна да се радва, да вика, да казва: „Години наред имах проблеми – не можех да чета Библията, не можех да се моля, постоянно някакви мисли в главата й …” И тя казваше: „Аз изповядвах, молех се,  вярвах, обаче това си стоеше. И сега за кратко време аз съм свободна от това нещо”. Значи има духове, които специално са насочени против вашия молитвен живот, защото голяма сила има в молитвата. Хвалението – в Библията се казва в Стария завет, че незаконородения не може да влиза в Божия дом десет поколение. Това е Стария завет, но трябва да се има пред вид и в Новия, защото това е Божието слово. И такива хора могат да си имат сериозни проблеми с молитвата. Четене на Библията – мога да имат някакви натрапчиви или отвличащи се мисли. И също посещение на църква – просто все нещо им пречи да отидат на църква. Тези неща трябва да бъдат отхвърлени.

   И сега в името на Исус аз ви предлагам да се помолим заедно, защото някои от вас може да получи освобождение само чрез тази първа молитва, която правим в тази връзка.

 

Молитва:

   Отче Святи, в името на Сина Ти Исуса Христа аз идвам при Теб да прося милост и да прося освобождение и благословение. Аз изповядам, че Исус Христос е Божия Син и Го приемам за мой Господ и Спасител. Аз вярвам, че Той умря за греха ми и възкръсна за оправданието ми. Аз вярвам, че Той умря и за болестите ми и за робството ми, за да мога аз да бъда изцелен и свободен. Аз вярвам, че Той понесе проклятието ми върху Себе Си, за да може аз да бъда благословен/а.

   И така, в името на Исус сега вземам власт над силите на тъмнината, покайвам се и се отричам от всеки гняв и насилие, от липса на контрол, от всички форми на окулт, от всяка форма на насилие и сексуално насилие, които съм преживял/а. Прощавам на всеки един, който ме е насилил, прощавам на всеки един, който ме е изнасилвал. Отричам се от кръвосмешения и тормоз, и прощавам на всеки един, който ме е тормозил.

В името на Исус аз се отричам от всяко поведение, несъвместимо с Божието слово, отричам се. Отхвърлям алкохол и наркотици от всякакъв вид. Отхвърлям емоционална болка, емоционална рана и съкрушен дух в името на Исус.

   Отричам се от всички развратни и незаконни действия, противни на Твоето слово, Господи, включително хомосексуализъм.

Отричам се от всяко планиране и всеки опит за самоубийство и обещавам да не го върша вече. „Аз няма да умра, но ще живея и ще разказвам делата Господни”.

  Отричам се от депресия и безнадежност. Отричам се от всяка злоупотреба с моето тяло като анорексия, болимия, нарязване, самоосакатяване. Покайвам се за всичко това.

   Отхвърлям всяка травма и Те моля да ме изцелиш Господи напълно.

   Отричам се от наследствено проклятие по бащина и майчина линия, включително убийство, самоубийство, сексуални извращения. Отричам се и ги отхвърлям в името на Исус Христос.

   Отхвърлям и се отричам от всички гласове, които съм чувал/а, които са ме настройвали против Бога, против себе си или всичко свято.

   Отричам се от всеки договор или завет със сатана в моя живот или наследствен, в моя род.

   Отричам се от всеки страх в името на Исус. „Не съм приел дух на страх, но на сила, любов и себевбадеене”.

   Отхвърлям параноя, отхвърлям фобии, отхвърлям всяка емоционална и физическа злоупотреба от моите биологични родители и им прощавам.

   Също така прощавам на моите родители за изоставяне и отхвърляне – емоционално и физическо. Прощавам им.

   Отричам се от отхвърляне и депресия и се отричам от провал във взаимоотношенията ми с хората. И също така от всеки срив на взаимоотношения значими в моя живот.

   Отричам се от всякакви здравословни и финансови проблеми и Те моля Боже да ми помогнеш.

   Отхвърлям и разрушавам всяка пречка в моя молитвен живот, в хвалението, четенето на Библията  и посещаването на църква в името на Исус Христос.

   И сега Боже, аз се предавам в Твоите ръце в дух, душа и тяло и Те моля да ме освободиш. „Когото Ти освободиш, той наистина е свободен Исусе”. Освободи ме сега. И аз връзвам всички тези демони, разрушавам всяко проклятие в себе си в името на Исус, защото Той ги понесе на кръста. Приемам благословението на кръста и заповядам на всеки нечист дух в мен, вън от мен и никога повече не се връщай в мен. Вън от мен в името на Исус. Заповядвам на гняв и насилие, вън! Окулт, вън! Сексуалнно насилване, изнасилване, кръвосмешение, тормоз, вън, излезте в името на Исус Христос! Алкохолизъм, наркомания, емоционална болка, рана, съкрушен дух, вън! Разврат и незаконни действия, вън!  Самоубийство, вън! Заповядвам ти да напуснеш! Депресия и безнадежност да ме напуснат! Анорексия, болимиа, нарязване, самоосакатяване, вън! Всякакъв дух, който е влязъл чрез травми, вън от мен! Убийство да напусне, самоубийство и сексуално извращение, всякакви наследствени духове да ме напуснат в името на Исус Христос! Всеки дух, който ми говори, аз му заповядвам махни се от мен в името на Исус! Разрушавам всеки договор със сатана и заповядвам на всеки нечист дух, свързан с това да ме напусне в името на Исус!  Заповядвам на дух на страх, параноя и фобии, излезте от мене!  Емоционална и физическа злоупотреба, непростителност, вън от мене! Огорчение, нараняване, излез от мен! Физическо или емоцонално изоставяне на родителите, включително съпруг/а вън от мин!  Отхвърляне и депресия, вън! Дух на провал във взаимоотношения, емоционален срив, срив във взаимоотношения да се махнат от мен в името на Исус Христос!

И всеки дух на блокаж на молитвения ми живот, на хваление, на четене на Библията и посещаване на църква вън от мен в името на Исус Христос! Всички духове на блокаж да се махнат от мен! Блокиране на кръщение със Святия Дух, блокиране на духовни дарби, всеки вид блокаж да се махне от мен в името на Исус Христос!

   И аз приемам своето освобождение Господи, благодаря Ти и Те моля да ме изпълниш със Святия Дух сега. И аз приемам своето освобождение.

   (И сега започни да вдишваш и да издишваш дълбоко. Божията сила идва върху теб. Ако почувстваш, че става нещо с теб, изкашляй се няколко пъти, нека да излезе от теб, каквото има да излиза. Не се притеснявай!)

   Сега, в името на Исус аз вземам власт над тези духове. Прилагам кръвта на Исус върху всеки, който гледа в момента и разчупвам тези проклятия в името на Исус Христос! Заповядвам на вас нечисти духове, вън от сестра ми, вън от брат ми, вън от веки един в името на Исус!

И нека Господи всеки един да бъде пълен със Святия Дух, нека Твоят огън да слезе върху тях в името на Исус. Огънят на Святия Дух да слезе, още Господи, още от Твоя огън, огън, огън, още огън, огън в името на Исус Христос.

   Изпълвайте се с Духа и благодарете на Господа. Слава на Тебе Господи Исусе. Благодарим Ти и Ти отдаваме слава, отдаваме Ти хвала в мощното име на Исус Христос.

   И нека всички да кажем:

 

АМИН!