Подигравки с Бога

Пастор Пламен Петров, 17.02.2011 г.

Сега искам да ви прочета нещо, може и някои да са го чели в интернет, нарича се Удивителни факти. На мен много ми хареса, искам да го споделя с вас.

Така пише: “Смъртта е неизбежна, но Библията говори и за преждевременна смърт”. Виждате ли го това? Господ е обещал дните на живота ни да направи пълни. Да се изпълнят дните ни. Вие виждате, че живота може да се съкрати. Виждате, че дявола е крадец и е човекоубиец. И всъщност как може да се съкрати живота? Единият от начините е като отворим врата на дявола да действа в живота ни. Става въпрос за преждевременна смърт.

Галатяни 6:7 казва:

Не се заблуждавайте – Бог не е за подиграване, защото каквото посее човек, това ще пожъне 

Бог не е за подиграване. Това е думата, на която трябва да обърнем внимание. Има хора, които се подиграват с Бога, или са се подигравали с Бога, но нека вземем един урок от това. Хора, които са се подигравали с Бога, какви плодове са пожънали в живота.

Започвам с Джон Ленън. Едно време Джон Ленън, беше като идол за мене. Малцина всъщност ме познават от това време. Времето, когато аз бях младеж, Джон Ленън беше певеца, който най-много харесвах. Харесвах „Бийтълс” и Джон Ленън, групи като „Ролинг Стоунс” и други такива, обаче, вижте какво пише за него.

В едно интервю за американско списание той казал: “Християнството ще се прекрати, то ще изчезне. Няма да споря за това, сигурен съм. Исус е ок, но неговите подчинени са твърди прости хора. Днес, ние сме по-известни от Него”. И това той го казва през 1966 г. След като казва това, че Битийлс са по-известни от Исус Христос, Джон Ленън е бил прострелян шест пъти, аз го помня това време, 1980 г. Значи, 14 години по-късно беше прострелян мисля, че някъде около 8 декември беше, аз тогава се интересувах много от тия неща. И виждате как е отворил врата на дявола да действа в живота му. След като е направил изявлението, че „Бийтълс” са станали по-известни от Христос и даже доколкото си спомням ги бяха замерали на един концерт с ябълки във връзка с това изказване.

След това, Танкредо Невес, президент на Бразилия. По време на президентската си кампания  той заявил, че “ако има 500 хиляди вота от своята партия, дори самия Бог не би могъл да му попречи да стане президент”. Той спечелил вотовете, т.е.500 хил.вота, но се разболял един ден преди да встъпи в длъжност като президент и по-късно умрял. Ето го резултата. Каква полза от всичко, ако Бог не е с тебе?

Казуза, бисексуален бразилски композитор, певец и поет. По време на едно шоу в Рио де Женейро, докато си пушел цигарата, той изпускал облачета дим във въздуха и казвал: “Боже, това е за теб!” Ето, точно тук подигравката виждаме. Резултат – умрял от рак на белия дроб, по много ужасен начин, защото дявола тормози хората. Не Бог го е убил, дявола го е убил, защото Бог се е оттеглил от него. Искам да ви кажа, че ние всички сме живи, заради защитата на Бога. Дори невярващите хора не разбират, че Бог ги пази, обаче, когато те прекалят и направят така че Божието присъствие и Божията защита по всякакъв начин да се оттегли от тях, тогава идва дявола и ги унищожава.

Харманд и Улф, когато построили “Титаник”, един репортер ги попитал: “До колко кораба е безопасен?” Отговора бил изпълнен с ирония и гордост: “Това е кораба, който дори самия Бог не може да потопи!” И вие знаете продължението, как “Титаник” през 1912 г. мисля, че беше, е потънал, ударен от един айсберг, най-големия кораб, който дори и Бог не може да потопи. Но всъщност няма нищо по-велико и по-голямо от Бога!

Мерлин Монро, актрисата била посетена от Били Греъм по време на едно шоу и той й казал, че Божия дух го изпратил да й проповядва. След като чула, това което евангелизатора имал да й каже, тя казала: “Аз нямам нужда от Исус”. Една седмица по-късно била намерена мъртва в апартамент. Ето го човекоубиеца, дявола е дошъл да я унищожи, защо тя е отхвърлила Бога. Казала е – “нямам нужда от Исус”. Който отхвърли Исус, отхвърлил е Бога.

Бон Скот, бившия вокалист на ЕйСиДиСи, изпял в една от песните си от 1979 г.”Аз вървя надолу, надолу, по магистралата към ада”. Това е „High Way to Hell”. И виждате, че магистрала към ада и на 19 февруари 1980 г., Бон Скот е бил намерен мъртъв, задушен от собственото си повръщане.

Тука не го пише това, но се сещам за Браян Джоунс, който беше солокитарист на „Ролинг Стоунс”, много, много симпатично момче, аз даже на младите си години, много ми харесваше да приличам на него. Този млад човек се е удавил, надрусал се с наркотици и се удавил в собствения си басейн. Виждате какви са резултатите.

Знаете за Джими Хендрикс, този голям солокитарист от онова време, който също умря по много странен начин.

Случаят в Кампинас, 2005 г. В Кампинас, Бразилия, група пияни младежи отишли да вземат своя приятел. Майката й я е придружила до колата и е  била толкова разтревожена за пияната група, че е казала на дъщеря си като я държала за ръката /дъщерята вече е била седнала в колата/. „Дъще, тръгни с Бога и нека Той да те закриля!” Момичето отговорило: „Само, ако Бог пътува в багажника, защото тука вътре вече е пълно!”. Ето, отново подигравка. Часове по-късно дошла ужасната новина, че те били участници във фатална катастрофа. Всички били мъртви и колата била смачкана до неузнаваемост, дори не могли да познаят каква марка е. Но за всеобщо учудване багажника бил непокътнат. Тя нали казала: „Ако Бог пътува в багажника”. Полицаите казали, че няма начин багажника да остане невредим при тези обстоятелства. За тяхна изненада в багажника имало една кора с яйца и нито едно от тях не е било счупено.

Слава на Бога. Господ е бил в багажника! Ако беше казала: „Господ да бъде в цялата кола”, нямаше да й има нищо на колата. Затова, когато тръгвате кажете: „Боже, ела с нас”.

Кристин Хюит, журналистка и шоумен от Ямайка, тя е казала, че Библията е най-лошата книга, която някога е била написана. През юни 2006 г. била намерена изгорена до неузнаваемост в моторното си превозно средство. Отново удар, върху Библията, този път. Библията е свята книга, боговдъхновена. Цялото Писание е боговдъхновено, така че трябва да се внимава с Библията.

Волтер, френски писател и философ, атеист. Едно време съм го чел, аз се занимавах с философия в началото на 80-те години. Той е атакувал писанията през целия си живот и е твърдял, че Библията няма да просъществува, а ще бъде напълно забравена в рамките на 100 години. След неговата смърт, Парижкия архиепископ и енорийския свещеник отказали да дадат разрешение за погребение. По-късно библейско дружество, купува неговия дом и го превръща в хранилище на светото писание и библейска литература. Собственият му дом, библия и библейска литература. Каква ирония на съдбата, нали? По какъв начин Господ обръща нещата. А Библията си остава най-четената и най-издаваната книга на всички времена.

Някои от вас знаят, че Ленин е казал, 1917 г. прави революцията някъде там тия години е заявил, че в Русия след 70 г. няма да остане никой по църквите, освен някоя бабичка. И днес, повече от 70 г.по-късно, не само че църквите не са празни, но съживление има в Русия, съживление има в Украйна. Слава да бъде на Господа!

Така че, който и да застане срещу Господа, никога не е успял.

„Не можеш да риташ срещу остен”,

казва Господ на Павел.

Много от тия факти не сме ги знаели, или пък някои са ги знаели, много знаменитости са били забравени,  много имена са били забравени, но няма друго име като името на Исус Христос, Божия син. Защото това име има в себе си власт. Всеки се ражда и умира. Има две дати – раждане и  смърт. Но единствено Исус Христос роди се, умря и възкръсна и Той все още живее и вечно ще живее. Той казва за себе си:

Ето, мъртъв бях, но живея до вечни векове, имам ключовете на смъртта и на ада, казва Исус

 

И всеки, който призове Неговото име, ще бъде спасен 

И всеки един, който не е сигурен, че след смъртта си ще отиде на небето, трябва да се обърне към единствения спасител, който се казва Исус Христос с молитва. Трябва да призове името му и да се обърне от света и от греха към живия Бог.

И сега даже в момента ще се моля с молитвата, която е записана тука. Кажи:

Господи Исусе,

Аз се нуждае от Теб. Ела в сърцето ми. Искам да те познавам. Да върша твоята воля на земята и да те следвам. Ти си сина на Бога. Приемам те за мой спасител и Господ. Вярвам, че ти умря за греховете ми и възкръсна за оправданието ми. Спаси ме и дай ми вечен живот. Опази и благослови мен и семейството ми, дома и приятелите ми. В името на Исус Христос. Амин.

Слава да бъде на Господа.

Благодарим Ти, Боже.