Служение пост и молитва

Лука 2:36,37 Имаше и някоя си Анна, Фанулова дъщеря, 

от Асировото племе, тя беше в много напреднала възраст,

като бе живяла с мъжа си седем години от девството си. 

Сега почваме да смятаме математика. Значи представете си, че тази жена се е оженила за мъжа си на 16-години да кажем. Може да се е оженила и по-късно, но да кажем на 16 години се е оженила. Седем години е живяла с мъжа си, шестнайсет и седем прави двадесет и три години и беше вдовица 84 години. Осемдесет и четири и двадесет и три правят сто и седем. Значи на 107 – години е била по онова време. Някои хора казват: „Това е за млади хора. Младите да постят, младите да се молят.” Тази жена примерно и на 110 може да е била.

 37.  и беше вдовица за цели осемдесет и четири години, която не се отделяше от храма, дето нощем и денем служеше на Бога в пост и молитва. 

Нощем и денем служеше на Бога в пост и молитва. Тази жена на 107 или 110 години, не е била в първа младост, тя е служила на Бога в пост и молитва.

И аз искам да кажа, на сестрите особено, на тези, които вече са се пенсионирали или ходят на работа и имат повече свободно време. Вместо да се чудят (Аз имам представа за по-възрастните жени; сяда на леглото, вади снимките и почва. Всяка сутрин се разглеждат снимките, кой кой е бил и какво е станало).

Тази пророчица не се е занимавала със снимки, да гледа албуми и да си спомня за това и онова. Тя е гледала в бъдещето. Тя се е молила, тя е постила и е чакала да види Месията. И тя е достигнала до това да види малкото бебенце Исус, понеже е очаквала.

 И аз искам да кажа, ако ти постиш и молиш пред Бога, Бог ще ти даде да видиш Неговия Син, да видиш Неговото лице, да влезеш в Неговото общение, в Неговото присъствие. Това е едно прекрасно служение, в което ти въпреки, че си в скришната си стаичка и постиш и се молиш, обаче угаждаш на Бога повече, много пъти повече, отколкото ако някой стои и го виждат много хора. Едно скришно служение в скришната стаичка може да свърши много повече работа и може да бъде одобрено много повече от Бога. Това е служение, виждате ли го? Казва се „служеше на Бога” тази жена в пост и молитва.

38. И тя, като се приближи в същия час, благодареше

на Бога и говореше за него на всички,

които ожидаха  изкуплението на Ерусалим.

И даже благовества тука тази жена. Разказва какво става и какво ще стане. Така че поста и молитвата е служение, понеже има много хора се чудят: „Какво е моето служение?“ Поста и молитвата е едно служение, което можеш да правиш навсякъде. Дори човек и в затвор да е, може да пости и да се моли. Дори човек и на легло да е, може да пости и да се моли. Този вид служение не е свързан нито с техника, нито с хора. Ти имаш нужда от една Библия, имаш нужда от един Господ и това ти е достатъчно да развиваш това служение.

 Искам да ви кажа, че големите съживления са станали, защото именно някоя такава възрастна жена е постила и се е молила, за да дойде съживление и съживлението е идвало в резултат на молитвата. Молитвата мести планини. Молитвата особено съединена с поста е огромна сила и аз ви подтиквам не оставяйте тази духовна практика, не я забравяйте. Но обърнете се към Бога с пост и молитва и ще видите съживление както в България, така и на други места.

 Бог да ви благослови в името на Исус.