Съвети

СЪВЕТИ

Интернет предаване на живо с пастор Пламен Петров,

 25 октомври 2012 г.

Видео: http://www.ustream.tv/recorded/26426080

 

        Току що сестра ми пише: „Можем ли да се помолим срещу дух на лекомислено харчене на пари от страна на баща ми. Опитах се да пиша, но не успях.”

        Казва, че баща й има дух на лекомислено харчене на пари.  Значи, може наистина да има дух, който да трябва да се изгони, това, разбира се, трябва да стане на лична среща, на служба трябва да се получи освобождение. Този баща да дойде на богослужение, да се помолим за него, да бъде освободен от този дух. Лекомислено харчене на пари. Искам да ви кажа, че има хора, които неразумно харчат парите и това слага семействата им под голям риск. Значи, колкото и пари да получаваш, ако ти не знаеш как да ги харчиш, „тежко и горко”, защото Библията казва:

Какво ползват парите в ръката на безумния като няма мъдрост? 

        Така че трябва да има мъдрост, както за печелене, така и за харчене на средствата. Ако този човек харчи неразумно парите и не иска да се покае, тогава от ваша страна вие трябва да бъдете внимателни какви пари му предоставяте. Трябва да има ограничение в предоставяне на средствата на този човек, защото той така може да похарчи всичко. Има някои хора, които се поддават на комар, на хазарт, ходят и когато имат пари изхарчват ги на хазарт. На такива хора пари в ръцете не трябва да им се оставят. Това са болни хора, те са вързани от дух. Ето например, в Лас Вегас постоянно се самоубиват хора. Отиват да печелят пари, загубват пари и като няма вече пари се самоубиват. Така че трябва да бъдем внимателни с това нещо.

 Що се касае за болести, много хора ми пишат по отношение на това, да се молим за някой близък вкъщи да бъде изцелен. И аз сега в тази връзка искам да ви покажа едно нещо – специално във фейсбук съм направил една бележка за всички, които искат молитва за техните близки и съм го кръстил – “Имате ли болен вкъщи – практически инструкции”. Всеки един, който иска да го получи, а пък нямате фейсбук, защото ако отидете в моя профил ще го намерите – Пламен Петров е профила, даже с български букви. Вие ще намерите инструкции как да се молите, за да може болният човек да бъде изцелен. Така че аз ще се радвам много, ако някой от вас се възползват от тази възможност и упражнят вярата си да се молят за своите близки, по начина, по който съм написал. Разбира се, Бог може да ви прибави още неща, може да ви води специфично към едни да изпълните, да ви прибави и други, слава на Бога. Следвайте водителството на Святия Дух. Но активирайте вярата си и молете се.

 Включително и за тази сестра ще кажа, която има проблеми с баща си. Това е болест, така че последвай същите инструкции – имате ли болен вкъщи. Това е болен човек – болен човек физически, болен човек емоционално, болен човек умствено, болен човек в областта на финансите, не знае как да харчи парите, болен човек. За всеки един болен човек можете да се молите по този начин.

        Тука също ще прочета едно нещо. Ако има малки деца да ме гледат, да спрат да ме гледат, защото това, което ще прочета не е за малки деца. Ако имате пред екрана малки деца, моля ви да ги махнете и ако има хора, които са чувствителни, просто да не гледат. Става въпрос за едно момиче, което пише тука, че отпреди осем месеца било освободено от дух на самозадоволяване. Наскоро имах изкушение и не удържах, съгреших и почувствах се ужасно притеснена. И аз също имам някои мисли, които не искам да мисля, ужасни мисли.

        Нека да кажа на това момиче, тя мисли, че преди осем месеца е била освободена, но не е била освободена, защото ако беше освободена, нямаше това нещо да я притисне по този начин. Има и нещо друго. Когато става въпрос за това, много е важно какво гледате. Каквото гледате, това желаете. Като имате компютри, внимавайте какво гледате на компютрите си. Аз специално внимавам какво гледам на компютъра си. В моя фейсбук, например, само да видя някой да сложи някаква що-годе неприлична картина, не само картината хвърчи, ами и контакта ми хвърчи. Не ме интересува какво мисли този човек за мене, след като той не знае какво да си слага там на профила. Това нещо ще излезе пред мене с риск и мене да ме изкушава. Аз не искам такива приятели. Никакви такива – голи, порнографии, всичко хвърчи! Защото никой не е достатъчно силен. Исус казва: „Изкушава ли те окото, вади го; изкушава ли те ръката – сечи я; изкушава ли те крака – сечи го.” Значи всяко нещо, което води към тия неща, трябва да ги махнеш. Ако имаш списания, интернет неща, ако трябва, блокирай ги; телевизията.

Ето, сега ние тука повече от година – 15 месеца сме без телевизия. Не гледаме телевизия. Да ви кажа, аз не чувствам нужда от телевизия. Някой казва – „Брат, ама ние трябва да знаем новините.“ Ами трябва да знаем. Аз каквото трябва да знам, Той Господ знае, че имам нужда да го знам, Той ще намери начин да ми го даде. Най-добрата информация идва чрез Божието слово. Както казва Смит Уидълсуърд, той е бил старовременен, ама 24 възкресения в служението му, ние по-модерните нямаме тези неща в служението си, щото сме много модерни нали. Тоест, от старовременните Смит Уидълсуърд казва – защо, казва, аз трябва да чета частичната истина, като мога да знам пълната истина и тя е в словото. Така че очистете се от всичко, що може да ви изкушава и съблазнява, говоря за отвън. Освен това се очистете отвътре чрез освобождение от тези неща. И много е важно също хората да са достатъчно заети. Когато човек няма работа, тогава съгрешава. Който се труди, няма време да съгрешава. Който ходи в Духа, няма време да ходи в плътта, затова казва Божието слово в Галатяните:

Ходете в Духа и няма да угаждате на плътските страсти 

        Ако ти ходиш по цял ден в Духа, нямаш време и възможност да угаждаш на плътските страсти. Ето ви един урок, който можете да последвате. Продължавам нататък – ужасни мисли. Това означава, че не само емоциите трябва да се освободят на тази сестра. Значи, в очите й има това и се казва похот. В посланието на І Йоан се говори за света, че

 той е пожеланието на очите,

похотта на плътта и гордостта на живота. 

        Това е светът. Пожеланието на очите. Има пожелание в очите. „Затлъстели от пожелание” на едно място се говори. Значи пожеланието на очите, може да има духове. Това е едно от местата, където могат да се загнездят духове, в очите. Желание, постоянно да желае нещо да гледа, да гледа.

Очите не се насищат с гледане, казва Еклесиаст 

        Няма да гледат, това е положението. Похотта на плътта, похотливи духове, сексуални духове, трябва да се изгонят тия неща. Трябва да има духовна дисциплина. Не само освобождение, хора. Освобождението е първата крачка. Трябва да има обновяване на ума чрез Божието слово. Мнозина не го обновяват и трябва да има преобразяване или святост. Свят живот, очистване. И сега това момиче живее под обвинение, че е под грях и че всъщност казва, че от осемгодишна това нещо я е хванало, трябва да се освободи. Този дух може да не е влязъл в нея директно. Сега да ви кажа как може този дух да е влязъл в нея. Може да е по наследство, може да е влязъл, ако е била изнасилена от някой роднина, това е едната възможност; може да е влязъл чрез нещо, което родителите са правили, примерно са имали разни списания, нечисти работи вкъщи и то детето любипитно – я, да видя и по този начин да са влезли. Има различни начини, но в крайна сметка, това е дух, който трябва да бъде изгонен.

За съжаление не са много хората, които да го правят това нещо. Затова ви обучаваме да се обучите да гоните демони, затова ги правим тези неща. Аз ще направя и такъв материал – „Как да си послужиш на себе си със самоосвобождение?”, за да може и вие да си служите на себе си. Ако видите, че по време на освободителната служба, която правите, нечистите духове така се надигат, че вие губите контрол върху себе си и върху устата си, тогава ще ми пишете. Това означава, че трябва служител да ви помогне. Ако просто по време на освобождение губите контрол върху себе си, това значи, че сами не можете да се справите. Но ако не губите контрол върху себе си и излизат демони, това е прекрасно. Можете да получите самоосвобождение. Но помнете, колкото е важно да получите освобождение – Матей 12:43-45, толкова е важно и да запазите освобождението чрез изпълването с Духа, чрез Божието слово, чрез името на Исус, чрез хваление, чрез молитва. Просто трябва да се изпълвате с Духа, за да можете да държите нечистите духове вън, защото те се опитват да влязат обратно. Една от причините, поради която това всичкото се получава, за което момичето пише, чувства се виновна за това, че детето й е болно и не може да оздравее. Тя се чувства виновна за това, че детето е болно и Бог не й е простил. Проблемът се състои в това, не е въпросът само в това дали Бог ти е простил, защото Той ти прощава, ти пак го правиш, Той пак ти прощава и ти пак го правиш, Той пак трябва да ти прости. Казва се в:

1 Йоан 1:9 Ако изповядваме греховете си, Той е верен и праведен да ни прости греховете № 1 като ги изповядваме и ни очисти от всяка неправда

        Това е втората част на действието на кръвта на Исус, не само да са ни простени греховете, защото като са ни само простени греховете ти пак ги правиш, Той пак ги прощава и така просто си играем на един безкраен кръг. Но казва „и да ни очисти от всяка неправда”. Това означава да те очисти от тази неправда, която ти я вършиш и продължаваш да я вършиш. Кръвта на Исус има сила това да го направи – да те очисти от неправдата, от тези небогоугодни сексуални навици. Така че имаш нужда от това очистване. Що се касае до детето – и аз искам да кажа и на много други родители това нещо, че просто децата лекувайки ги само с антибиотици, примерно ушите, гърлото и т.н., вие ги предразполагате все повече и повече да се разболяват, защото отслабват имунната система, съпротивителните сили на организма. Трябва да се научите да лекувате децата си чрез молитва. Как става това? Аз съм споменавал и друг път за Йосиф, който имаше възпаление на ушите, като го къпем, вода влиза в ушите и после там се развиват някакви микроорганизми, почват инфекции, антибиотици пие по девет дена. После тъкмо му мине и след една седмица пак вдига температура, пак антибиотик и т.н. И аз се молих, полагах ръце, обаче резултат нямаше. В един момент казах – „Господи, изглежда тука вярата ми не достига, но имам вяра за едно нещо и аз Те моля да ми покажеш лекарство, чрез което ушите на Йосиф да бъдат изцелени. Покажи ми лекарство, моля те, Господи”. И това, което се получи, че няколко дена по-късно разбрах лекарството. Спирт, взимаш с капкомера, една капка в едното ухо, една капка в другото ухо. Два-три пъти като го направих в деня, отиде инфекция, отиде възпаление, отиде всичко, не му трябваха нито антибиотици, нито нищо на детето. Молих се на Бога, Бог ми даде прекрасно лекарство – спирт или ракия, една капка в едното ухо, друга в другото ухо. Ако има проблеми с носа, капни му в носа на детето. Ако има проблеми с гърлото, можеш също да го намажеш гърлото. „Ама, то брат, плаче детето, то го боли”. Ами, боли. Боли, ама това е.

        Искам да ви кажа, че това са много по-естествени, много по-добри начини за лечение. На локалното място да се направи нещо, Бог ми го показа това.

Ето, аз може би ви го казах това нещо с Мими. Искам да ви го спомена пак. От няколко години вече нещо й стана с едното око, възпаление, кистичка извадиха оттам, пък едни капки, други капки. Аз накрая казах – „Господи, покажи ми какво е това чудо! Покажи ми!” Викам – Мими, я ми дай, махнах си очилата, гледам в нейните очи и какво да видя. Докторите гледат с микроскопи, какво гледат аз не знам, погледнах в очите и Господ веднага ми показа една мигла, която се е обърнала обратно. И тя не беше само една де, една основно. Аз извадих четири с пинсета. И вече нито капки, нито нищо й трябва. Моля се на Бога, Бог ми показа причината.

        Притчи 26:2, какво казва:

Притчи 26:2 Никакво проклятие не идва без причина.

Както птичето в летенето си 

        Никой не го сполетява нещо без причина. Лястовичката, врабченцето, не го сполетява без причина. Някой се скрил някъде, нещо крои. Трябва да видиш причината. Така че моли се: „Господи, открий ми причината и ми покажи лекарството!”  За някои лекарството може просто да бъде, както при мене. За друг може да бъде някаква билка, чай някакъв; за друг може да бъде някакво мазило, за друг може да бъде просто диета, да вземат да свалят килограми или да не се хранят с прекалено тлъсти неща. Да внимават с какво се хранят.

 Както съм казал и друг път, аз не вярвам, че дванадесетте апостола са се разхождали като шопари. Не го вярвам просто, не можете да ме убедите в това. Петър минава пеша 70 км. Ти не можеш да минеш 70 км. пеше ей току-така! И после защо имам високо кръвно. Ами трябва да си нормализираме живота. „Нерви, нерви, брат, високо кръвно. Пия хапчета за високо кръвно.” Ами вие давате ли си сметка защо е високо кръвното? Защото има проблем в тялото, затова е високо кръвното. А вие се опитвате да смъкнете кръвното, без да решите проблема с хапчетата и още повече увреждате организма. Защото организмът се защитава вдигайки кръвното. Той не е глупав организмът, Бог е направил организма така че се защитава като вдига кръвното, ти се опитваш обаче да го смъкнеш. Разбирате ли? Ето, затова трябва да се открие причината. Ако си много нервен, направи така, че да не си много нервен. Не е причината в кръвното, причината е в нервите. Ако пък е нещо друго, вместо да се тъпчеш с една шепа лекарства, вземи се разхождай в парка, някакви упражнения, това може да е по-добро лекарство. Бъдете отворени Бог да ви говори и Бог да ви учи. Защото искам да ви кажа едно нещо. Едно време в Стария и Новия завет не са говорили за спорт, защото те не са спирали да спортуват. Работата е била физическа, ходене е било, апостолите и Исус са ходили пеша. Сега ние хващаме или автомобил, или самолет, или автобус, а те са се движили и не са имали нужда от това, но днеска нашето тяло има нужда от това нещо. Така че не гледайте да орежете плодовете, а гледайте да намерите корена и питайте – „Господи, покажи ми какъв е коренът на проблема”. Хората искат резултата, но не искат да променят причината. Трябва да се промени причината и тогава ще се промени резултатът. Например, непростителност. Непростителност е корен, дава като резултат какво – две основни неща – рак и артрит, и те са много такива заболявания даже не им знам имената, всякакви – костно-ставни болести в резултат на непростителност и огорчение – идват рак. Аз не искам да ви плаша с това нещо, искам да ви кажа къде да търсим проблема. Винаги е по-добро едно нещо да се лекува в начален стадий, отколкото в по-късен стадий. За Бога е еднакво лесно, обаче за нас не е едно и също. При едно и също ниво на помазание и вяра, в единия случай може да успееш, а в другия случай може да не успееш, защото нивото ти на вяра и на помазание не е такова, че да можеш наистина този случай да го решиш. Така че не излизайте с това – за Бога всичко е възможно. Ние го знаем, че за Него всичко е възможно. Проблемът не е в Бога, проблемът е в нас, защото Бог върши нещата чрез нас. Както виждате, всичко е възможно за Бога, обаче виждате колко проблеми има, които не са решени, защото няма служители в момента на такова ниво на помазание и вяра, които да могат да проявят, изявят присъствието и силата на Бога в тяхното служение. Затова винаги за всяко нещо – „Брат, имам такъв проблем, такъв проблем…” само проблемите. А, помоли ли се ти на Бог да ти покаже каква е причината за този проблем? Не. „А трябва ли да се моля?” Точно това, трябва да се помолиш – ”Господи, изяви ми причината. Никакво проклятие не идва без причина. Изяви ми каква е причината, говори ми, било то през деня, било на сън, било то чрез човек, било то лично, било то чрез Библията, намери начин да ми говориш, Господи, така че аз да Те разбера”. Говори Му, за да разбереш причината на проблема.

Има хора, които имат проблеми в семействата. Семействата се разпадат поради глупост, карат се за глупости, за излишни работи и се развалят семейства, събрани от Бога. После ще кажем, че може би Бог не ги е събрал. Обаче защо? Защото хората не питат „Боже, каква е причината? Покажи ми какво да направя аз?“ Не – „Боже, промени мъжа ми“, „Боже, промени жена ми“, а – „Боже, промени ме мене и покажи ми по какъв начин мога аз да изляза от това положение. И какво аз трябва да направя, за да излезем от тази ситуация.“

        Тука един брат ми пише – „в неделя се молих за едно момиче обладано, след като се молиха вечерта за мен в една циганска църква и нещата стават сериозни. Имам треска в момента”.

        Значи след молитвата са се молили, човекът треска има. „Обаче, сега ми пише, малко по-късно, 20 минути по-късно – треската си замина, брат ми. Алилуя. Само докато те слушах заспах, изведнъж се събудих и слава на Бога”. Е, много се радвам, брат ми. Треската си замина само от словото, защото

изпраща словото Си и ги изцелява и ги освобождава от гробовете, в които лежат 

„Благодаря Ти, Боже, за това, което направи с моя брат.“

Радвам се, че получавате отговори на въпроси.

„Благодаря Ти, святи Господи.“

 Докато говорим и писмата се получават.

„Благодаря Ти, Боже, Исусе Христе!“

Амин!